Emberek, akiknek elvileg a tehetségeket kutatják

A ráadás zsűritag

A ráadás zsűritag

X-Faktor, 11. epizód (avagy hányszor csendül ma fel a Sad Violin?)

2017. november 01. - Paraphone

Mintha csak tegnap lett volna, igaz? Nem, nem igaz. Sebaj, hey-ho let's go!


Mikor megtudtuk, hogy Danics Dóra fogja énekelni az Aktuális Hitvány Békategóriás Gagyisorozat főcímdalát, olyan grimaszt vágtunk, ami szavakkal nem leírható.

keny1.jpg

Ha már a műsor szerkesztői ennyi műsoridőt szentelnek a saját sztájlisztjaiknak a méltatására, akkor térjünk ki a ruházkodásra mi is:
mikor megláttuk a felvezetőben azt a rózsás kabátot, azt hittük, valamelyik (női) fellépőé lesz. Nem gondoltuk volna, hogy Puskás Peti testén látjuk viszont!! Egy gyöngysor a nyakába, és kész az örömanya.

Rico&Claudia egy pörgősebb, diszkós dalt kaptak, de ezt is tök jól előadták, döbbenetes, hogy Rico mennyire más hangon is milyen erősen és tisztán énekel.
Talán jövő héten a Kistehén dalt kéne adni nekik, hátha akkor kiesnek - amennyiben az a cél.

Erdős Violának haaatttalmas lelke van - jé, nahát, ezt eddig nem is tudtuk. Szerinte neki kellett volna a múltkori adásban kiesni - és valóban! Mondjuk, szimpatikus és korrekt lett volna, ha ott, és akkor cserét kér, és hazasétál a London Kids helyett.
Vajh' ByeAlexnek mi volt a terve? Csinálni még egy Tóth Bettinát? Miért, talán egy nem elég? Vagy épp sok is?
Blöehh, rettenetes volt az egész produkció. A mentorok nyilván egymásra licitálva ájuldoztak, hogy ez aztán a hochkulture csúcsa.
Á L L V A  T A P S O L T A K  A  M E N T O R O K .
Aki esetleg lemaradt volna a spárgáról (ahogy mi is), annak íme:
sparga.jpg(Ugyan vissza lehetne nézni, de mégis ki akarná visszanézni EZT?)

Amikor PuPeti kiejtette a száján a "kacér" szót, Anna rávágta: csak nem a Carmenből a Habanérát (vagy mit) fogja előadni? És de! Suprise!
Természetesen Abaházi Nagy Líviáról van szó. Ezt a nótát minden pronyó ismeri, a komolyzenei kultúra része az Ajax reklám a '90-es évekből.
Anna "ezért megbocsájtott neki", szerintem itt az idő elbúcsúzni a műsortól. Belátható, hogy soha nem fog akarni (és tudni?) operán kívül mást, máshogyan énekelni.

Bereznay Dániel """sztorija""" kapcsán ismét üzennénk a műsor szerkesztőinek: senkit, soha, sehol, semennyire nem érdekel senkinek a lelki nyomora. És most tényleg nem a srácnak van ez címezve, ő egy rendes, szimpi gyerek, csak hát... most jött ki.
A dala rettenetes volt, rosszul is adta elő, először éreztük azt, hogy ez most nem profi, hanem rossz.
Amikor elkezdett "táncolni"...:
L:- Ahha, ez olyan, mint ahogy én nyomtam a fősulin. Akarod még nézni, vagy írhatom közben a bejegyzést?
A:- Várom, hogy elkezdjen táncolni.

Tóth Bettina ctrl+c, ctrl+v, bármelyik korábbi bejegyzésünkből.
Na jó, tessék: ez semmi egyéb, mint versmondás, nyávogás, és hörgés, koreográfiával és vizualizációval feldobva.

Milyen klassz lesz majd visszaemlékezni 2024 tájékán, hogy "emlékszel 2017-ben, mikor még kicsi lányként szerepelt a magyar X-faktorban? Én már akkor mondtam, hogy ez világszínvonal!"
Kell-e mondani? Serena Rigacci.
Nagyon elvtelen és gyalázatos, ahogy a mentorok következetesen próbálják lehúzni a lányt, és befolyásolni a nézőket. Érdemes összevetni egy értékelést az ő dalai, és mondjuk Erdős Viola dalai után.

Puskás Peti elmebaja kimondottan jót tett Berta Dániel előadásának. Jó, neki való szám, pörgős, tempós feldolgozás, jó ének, menő, kicsit ska-s lezárás, nagybőgőzés, meg minden. Az elmúlt adások legszórakoztatóbb produkciója volt ez.

Gulyás Roland az Álomarcú lányt énekelte, ami az egyetlen kiemelkedő LGT-dal, és szinte csak Somló Tamás jellegzetes orgánumával tudom elképzelni, szóval mondhatni magasra tette a mércét. Nekem különösebben nem is tetszett - Annának viszont igen, sőt.
Btw: szegény ember George Michael-ja.

Mitől jobb pl ez a blog, mint az eredeti adás? Hát attól, hogy ezt a g@ciunalmas töltelék-részt, ami a produkciók és a kiesések között van, lazán átugorjuk.

Az első, sima kieső Bereznay Dániel. Hát, ezért megérte visszajönni Angliából. Inkább hívták volna vissza a Balogh Esztert.

Erdős Viola párbajdala annyira hatásvadász volt, hogy a hagymák meghámozták, és felvágták magukat a kamrában tőle.

Líviának egy párbaj kellett ahhoz, hogy ne operaáriát, vagy valami olyasmit énekeljen.
Sajnos-sajnos látszik, hogy számára a komfortzónáján kívül nincs élet: a magas hangok alap, hogy rendben voltak, de a közép, és a mély régió az gyenge.

Végül a nézői döntés alapján Viola mehetett haza, hurrá.

A Ráadászsűritag eheti kiesői a legutóbbi, és az eddigi komplett teljesítményük alapján:
Erdős Viola egyenes ágon, Tóth Bettina pedig a Bereznay Dániellel folytatott párbaja után.

A bejegyzés trackback címe:

https://raadaszsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr3113121754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása