Emberek, akiknek elvileg a tehetségeket kutatják

A ráadás zsűritag

A ráadás zsűritag

X-Faktor, 4. epizód (válogató)

2017. szeptember 30. - Paraphone

Eskü, megírtuk még péntek éjszaka. Mindegy, így se túl késő.
Elérkeztünk hát a múlt héten a negyedik, utolsó válogatóhoz, amiből nem is baj, hogy nem lesz több, épp eléggé unalmassá váltak a percekig elénk tárt bikicsunájok, és a zsűriről is lehámlott minden maradék szakmaiság és korrektség.



Snjezana Pecija (ezt nem fél perc volt kiírni, mit meg nem teszünk ezért a blogért!) személyében egyszerre tudjuk le a cuki(?) kutyás előadót, és a csatorna saját szutykának keresztpromótálását. A csaj Pumped Gabó valakijének a valakije, szóval ő valaki, mivel a senki senkijének a senkije. (Btw ha már odanyomultak Pumpedék, miért nem lehetett rájuk bízni a kutyát?)
L: - Köszi, de semmi extra. Nem. Szia.
A: - Súlyosbító tényező, hogy Pumpedék ismerőse vagy, és még kutyát is hoztál, szóval ez egy erősen fenntartásos igen.
Nyilván a zsűri továbbujjongta, ami kezd egyre visszásabb lenni, figyelembe véve, hogy közben meg kiknek adtak nemet.

Babai Adrián Avici-től hozta az Adidtatuju-t.
- Az elején úgy használtad a hangod, mint Eddie Vedder - és ezzel sajnos minden jót elmondtam a produkciódról.

Parádi Marcell nyitotta az acapellával önként vágóhídra masírozók sorát. Ki gondolja azt, hogy ez így jobb, könnyebb, jobban hangzik? Mondjuk anno a Megasztár válogatón is így ment.
A: - Nem reménytelen a hangod, de ez így ide sajnos kevés.
L: - Jópofa a hunglisod, angoltanárt lehetne vallatni vele.

Hegedűs Katalin, Pap Tünde: acapella, Rúzsa Magdi. Szar - pedig amúgy el lehet azt rendesen is énekelni.
Gáspár Laci majdnem bemutatót tartott korrekt zsűrizésből, de aztán a felesleges alázás iránti vágy felülkerekedett benne.

Szabó Dániel Zsolt, Lakatos Barbara, Molnár Gyula: acapella. Valszeg elég szar, bár Molnár Gyulát meghallgattuk volna 3mp-nél hosszabb ideig is.

Halász Rebeka Kodolányitól hozta az All i want-ot. Acapellában kezdi, a zsűri kompetenciáját jól jelzi, hogy zene nélkül nem, majd zenével ugyanaz már mégis tetszik nekik.
- Jellegzetes, változatos, és igen érett hangod van, és látod, kell a zene, mert vezet téged, vezet minket, és vezeti a közönséget is.

A műsor következő szegmensét egy alliterációval írhatjuk le, ez az ún.: Borzalmas Blokk.

TÉKT, Fivérek, Long Way: a követhetetlenre és elviselhetetlenre összevagdalt rap-egyvelegből a TÉKT tűnt a legkevésbé szarnak.
Alex egyébként könnyen vigyorog, mikor dalszöveg-elfelejtésről van szó: a "még mindig rólad írok dalt"-sort elég nehéz elkutyulni. A biztonsági játék is játék.
Ja, és: mindegyikük rossz irányba akart lelépni. Ha-ha.

Pauljucsák Mihály egy szimpi kis parasztkölök, rappelget otthon a izéknek, uborkáknak. A Black Eyed Peas-tól adta elő a Bambit.
- A dalszöveg bikicsunáj, hangod és ritmusérzéked nincs, Gáspár Lacinak pedig nincs Nobel-díja. Ez az egész tévedések gyűjteménye volt. Szia.

Tóth Bettina visszatérő tavalyról. A műfaj, amiből előadott, csupán egy felhasználási területen okoz élvezetet: D-kategóriás akciófilmek lassított, drámai csúcsjeleneteinek aláfestéseként.
L: - Értelmezhetetlen, és értékelhetetlen volt a produkciód, miután ez főként énekes tehetségkutató, arról meg ugye... Viszont emlékszem rád tavalyról, akkor volt hangod, tegyük fel, hogy ez nem múlt el, az előadásod is tetszett - adok egy erősen feltételekhez kötött igent.
A: - Az a különbség az operaéneklés, és e között, hogy egy operaénekesnél tudjuk, hogy tud énekelni, esetedben meg tudjuk, hogy tetszett, vagy sem. Nekem ez tetszett, szerintem jól áll neked, ez most egy igen, aztán meglátjuk.

Gulyás Roland is újrázó.
- Jobb volt, jobban tetszett, mint az eredeti. Sokat hozzátettél a mélyebb, markánsabb, férfiasabb hangoddal. Nagy igen.

Barna Martin, Oláh Szandra Klarissza, Florian Kvintett: továbjutottak, a két szóló még jó is volt, viszont a Flóriánok:
- Olyan volt ez az egész, mint egy képújság háttérzene, énekkel. Dögunalmas tinglitangli szötymörgés. Nem.

David D'Artagnan (Vardanov) egy ember a szemöldök hátterében. Ő az idei Dimitrij, csak ő nem helyes.
- A jó hangodnak jár az igen, természetesen, de amúgy semmit nem mozgatott meg bennem ez az előadás, és ez a dal.

Lengyel Anna közepesen érdektelen volt, mondjuk nála rosszabbakat is továbbrajongtak korábban.
- Alanis Morisette-s volt. Legalábbis rá emlékeztetett. Legyen egy igen.
Bye Alex nagyon ekézte, de amúgy továbbment.

Rékasi Dezső Gáspár Laci borbélya.
- Egyértelmű igen.
(Alexnek vajh mi baja volt? Az előbb is, meg itt is?)

A London Kids tagjainak az alkarja tuti végig van vagdosva, olyan szerencsétlen emós nyomorultnak nézett ki mindegyik. Anna szerint simán csak átlagos, mai, fiatal, reál szakirányú egyetemisták.
- Hiánypótló ez a magyar U2, főleg, hogy az eredeti már vagy tíz éve új számot se adott ki, én bírom a U2-t, úgyhogy bírlak titeket is. Igen.

Lakatos Zoltán Nicole van az egyik, Nicole Scherzinger a másik képen. Melyik melyik?

Hasonlít, de tényleg. Mondjuk Hofi Gézára kicsit jobban.
- Ne sértsük már meg a két igenes versenyzőket srácok, komolyan azért adunk neki igent, mert szeretjük a Lacit? Ne már.

Zrinszki Gábor:
- Jó figura vagy, de ez vőfély-szint, maradj is meg szerintem ott.

Modor Tibor... akarom mondani Márkó Fülöp musicallel érkezett, akár el se kezdte volna, mert ez lehetetlen, hogy ne legyen szar.

(Puskás Peti innentől intézményesített trollkodása végképp kiírta őt, és az egész műsort a minimálisan is komolyan vehető kategóriából. Persze mondhatjuk, hogy mindegy, hogy egy bikicsunáj három, vagy négy nemmel megy haza - később majd látni fogjuk, hogy ennek az etikátlan bohózatnak meglesz a böjtje.)

Lantos Gábor, Tímár Ivett, Támba Viktor, Lénárt Ivonn, Kovács Dóra Vivien, Juhász Andrea: pocsék biodíszletei Puskás idétlenkedésének. Haladjunk.

(Ezen a ponton szállt fel Gáspár is a Hülyeség-vonatra, így innentől minden hitvány akármi alapból két igennel kezdett. Mennyire vártam a harmadik csatlakozót... de ennél sajnos sokkal rosszabb történt.)

Hauser Krisztián, Váradi Ildikó, a Névtelen srác fekete pólóban, a Névtelen piros ruhás csaj, és a Névtelen gitáros bácsi (ezek hárman vajon csak névrokonok?) jelentették az újabb adag tréfarépa-muníciót.

Szépkorúak Szégyen Szekciója következik.

Kovács Gémes Julianna, Csizmadia Sándor, Adorján Lajos: rettenetesek voltak, mondjuk Csizmadia Sándor jobban nyomta, mint az Uhrin Benedek, aki hát egy amolyan magyar világsztár volt - a másik kettő viszont még úgy sem.
MINDHÁRMUKAT TOVÁBBENGEDTÉK, ami zárójelbe teszi az összes eddig szerepelt versenyző értékelését.
ByeAlex ugyan egy besavanyodott kis pöcs, de ezúttal egyetértően tudnám zsűritársaihoz intézett véleményét idézni: "Gratulálok".

Udvarias Tömeggyilkos nevű poénzenekar-csörformansz:
L: - Nem csak azért megy a nem, mert szar volt a szöveg, az ének, és a zene is, hanem azért, mert nem szívlelem azt a "szakma" iránti tiszteletlenséget, amikor valaki hangszert tör. Gondoljatok bele, milyen üzenete van ennek: egy akármilyen akusztikus gitár is 30-40 000 ft, egy csomó amúgy tehetséges gyerek nem tud venni magának egyet. Szomorú.
A: - Ti amúgy miért voltatok mikulásjelmezben?
Alex szeret lázadni - ezúttal a normalitás maradéka ellen. EZEK is továbbjutottak, ami nonszensz. Banyek, még maguknak is nulla esélyt adtak...

Hegedűs Péter retró repben nyomja. (Bár tudnánk, milyen igényt próbál ezzel kielégíteni?)
- Alap, hogy nem, de ha továbbjutsz, akkor van rá két forintom, hogy az Informerrel fogsz minket zsibbasztani.
Továbbjutott. smh

A Tázlári Rozmaring Asszonykórus... mit lehet róluk írni? Asszonykórus.
L: - Nagyon eredeti és szellemes az önök produkciója, mármint azok számára, akik 2000 után születtek, és nem ismerik az internetet. Mindenki más már jól kinevetgélte magát anno a veresegyházi kollégákon, és a Hákitán Vumen-en. Nem.
A: - Meghallgattam volna, vagy még talán meg is hallgathatok önöktől egy batucada jellegű előadást. Hogy adjak egy kórusnak nemet?
Továbbjutottak, HÁROM IGENNEL.

A gödör aljáról valóban nincs is már tovább; ilyen előzmények után nem sok jót sejtve várjuk a Tábor eheti két adását.

A bejegyzés trackback címe:

https://raadaszsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr4012912373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása