Emberek, akiknek elvileg a tehetségeket kutatják

A ráadás zsűritag

A ráadás zsűritag

X-Faktor, 10. epizód (avagy Gáspár Laci megdicsőülése)

2017. október 22. - Paraphone

A tervek szerint szolgáltatásbeli színvonalugrást kívántunk tegnap este végrehajtani, és élőben írtuk, majd az adás végén egyből kiposztoltuk volna a bejegyzést, de ez több okból sem jött össze, az egyik, hogy az első 20 percről lemaradtunk, a másik, hogy az utolsó fél órába meg belealudtunk.
De most tényleg: ki bírja ezt a 3 és fél órányira széthúzott, töményen érdektelen, reklámokkal, ajánlókkal, híradóval és egyéb felesleges sallangokkal felduzzasztott, nyomokban produkciót is tartalmazó műsordinoszauruszt egy seggel végignézni/végigülni? (És most az "egy seggel" alatt nem a nőmet értem. Akkor úgy írtam volna: egy jó seggel.)


Kiss Ramóna "vonul be", és... mindegy, így is túl sok már a szó erre az egészre.

A Mentorok bevonulása megemészthetetlenül szürreálisra sikeredett: Majka, és az eddig ismeretlen, ámde sebesen felfelé törekvő Senkise duettje szól a háttérben, ByeAlexnek is (szép a hasa,) tetszik, ahelyett, hogy próbálná letagadni, és eltitkolni, hogy valaha is köze volt ehhez a töményen nívótlan, ízléstelen, közönséges hitványsághoz. A karjai között tartott rózsaszín plüssszar-unikornis tökéletesen kifejezi az U, u, u-című alkotást. (Aki még esetleg nem látta, az meg ne nézze.)

Kiss Ramóna tovább fokozza a szégyentelenkedést, és elvtelenül promótálja ezt a förtelmet. Mondjuk, igaz is, (jó cégérnek nem kell hírnév by Anna) jó bornak nem kell cégér. A rossznak annál több, az ihatatlannak meg műsort csinál az RTL.

(Radics Gigi haját miért robbantották fel? Létezik a világon olyan nő, akinek valaha jól állt ez a boglyafrizura?)

A trubadúrnak öltöztetett Puskás Peti szemrehányást tett a nézőknek, amiért kiejtették a kedvenc bohócát. Meg lettünk szólítva! (Mondjuk, mi pénzt ilyesmire soha nem költenénk, de... akkor is!)
Kedves Péter, ne a nézőknek "köszönd", hanem egyrészt magadnak, amiért ilyen remekül válogattál, másrészt a mentortársaidnak, akik Hegedűs Péter tehetségét nem méltatták annyira kellően, hogy 4-0-val hazaküldjék a London Kids-t, ehelyett 2-2 arányban a borítékra bízták a döntést.

Hogy elszállt ez a 19 felesleges perc! Nem.

Serena Rigacci... hányszor írjuk még le? P R O F I. Toronymagasan emelkedik ki a mezőnyből, ő és a Riccoék a versenytársak, a többiek meg a futottak még. Nagyon szomorú, és elvtelen pillanatok lesznek azok, mikor a műsorfolyam második harmadának végefelé erőszakkal kiejtetik őket.
Sajnos ki kell térni a mentorokra, pedig ennek a műsornak egészen másféle torkokról kellene szólnia.
Látható az irányított véleményformáló trend, miszerint ha valaki szar, és nem idevaló, azt érthetetlen módon, állva felszopkodják, míg aki tehetséges és profi, azt fanyalogva lehúzzák.
Jegyezzük meg jól az új mottót: "Ide a jó énekhang nem elég." Az csak arra jó, hogy ne jöjjön át, meg hogy Alex uncsizzon.

Berta Dániel "jól megoldotta a feladatot". Ennyi, és nem több. Elgondolkodtató, hogy ha amúgy sem gitározhat, se seprűn, se máson, akkor miért őt vitték el, mint rockénekes-hangot, és miért nem a "riválisát" a székosztón?
ByeAlex szerint Dani nem macsó (amúgy tényleg nem), persze Alex tudja is, ő és Majka azok az igazi macsók. Talán jobb lett volna, ha Dani letolja előadás közben a nadrágját félig, leül egy székre, és az ölébe invitál egy táncoslányt. (De csak akkor, ha fél napig bírja.)
(Ha nem jött volna át: mi szeretjük a Danit, a műsor ezen szakaszában korai lenne tőle megválni, ráadásul normális, rendes srácnak tűnik.)

A London Kids kisfilmjei rendre a bandán belüli széthúzás szomorú, naagyon szomorú témáját járják körbe. Anna ezen uncsizik - nem csoda. (Gulyás Roland énekesként való integrációja egyébként, bár nyilván vicc, korántsem halva született ötlet.)
A produkciójuk nem rossz, csak erőtlen. Mint mindig. Olyan volt, mint egy szám egy korai U2 album A oldalának végéről, csak éppen Bono egyedisége nélkül. Mint mindig.

Bereznay Dániel kisfilmjébe beleerőszakolták "Marcit", a "főszerkesztőt", aki egy látványos gesztussal adta át a mentorált mentorálását a mentorának, jelezvén, hogy a Csatorna ugyan bizony semmiképpen nem szól bele az események alakulásába. Ezt azért megnyugtató látni.
Az előadásában egy mm-nyit sem mozdult ki a komfortzónájából. Továbbra is jó énekes, némi orrsövényferdülés-hanggal.
Puskás Petiben becsülendő, hogy ő az ún. Öntudatos Hülye, aki kijelent valami baromságot, majd foggal-körömmel védi azt.

Tóth Bettina Alex állítása szerint végre énekelni fog. Magához képest teljesen jól, és a műfajon belül is tűrhetően. Azonban a helyzet az, hogy ez még mindig nem egy átlagos, közepes, azaz: ismeretlen énekes szintje.
Legalábbis ezt gondoltam a hörgős részig. Na AZ eléggé rossz volt.
A Mentorok agyba-főbe szopákolták, szóval ebből is lehet sejteni, hogy mennyire nem való ő ide.

Mézes Norbert... hahhhh.
Na jó, akkor ahogy legutóbb Líviánál, így most akkor nála is, utoljára:
- Ami te itt vagy, amit képviselsz, az nem több, mint középkori bazári látványosság. Egy korabeli freak show. De ebben önmagában még semmi nincs, semmi baj sincs. Én ezen simán túl tudnék lépni, ha amúgy szenzációs hangod lenne. De a te hangod nem szebb, és nem jobb, mint egy nőé, és nem szebb, nem jobb, mint egy férfié. Mutálás előtt álló kisfiú énekhang. Az pedig ide önmagában nem elég.

Mára ennyit, amint használható lesz az általunk eddig agyonpromótált RTLMost (nézd vissza bármikor!, na persze, a Garnier reklámot ötszázszor), folytatjuk.

Na, folyt köv.

Gulyás Roland hangja még mindig jó, sajnos egyformán, egy hanggal énekelte végig a számot. Nem baj, maradhat.
Gáspár Laci imádja a srácot, de mégis sikerült konstruktív, építő kritikát elővezetnie.

Rico&Claudia a már jól megszokott, borzongató világszínvonalat hozták. A mentorok között támadt némi egyetértés azzal kapcsolatban, hogy jó lenne hallani tőlük valami szokatlant, a mentoruk szerint a jövő héten ez meg fog történni - ami azt illeti, mi is kíváncsian várjuk, mi lesz az, és hogy fog szólni.

Erdős Viola a Seven nation army-t éne... khmm, adta elő. Ez a nóta egy XXI. századi stadionhimnusz. Ez azt jelenti, hogy az énekrészt besörözött, szétdohányzott, vödörhangú szénbányászok szokták kórusban bömbölni - és még ez is jól szól. Ez a dal az önjelölt karaoke-sztárok betlije: ember nincs, aki ne tudná elfogadhatóan elővezetni, amennyiben képes rakni bele egy kis erőt, és egy kis tempót.
Nos, Violának - ezúttal sem, most sem - sikerült. Még EZT sem.
A csörformansz egyébként, amit köré kitaláltak, az ötletes, és hatásos volt, mindenki láthatta, hogy milyen tűrhető, klassz csaj lehetne ez a lány, ha nem rondította volna el ennyire módszeresen magát. Az is menő volt, ahogy a háttérben mentek a tök jogos negatív kritikák. Mi is volt az üzenet? Hogy a nézőknek van hallása, és ízlése?
Gáspár Laci ismét kimondta: szerinte szomorú, de igaz: Violának nincs hangja, és nem tud énekelni.
Mert amúgy biztos egy rendes, kedves lány, csak éppen ez édeskevés ahhoz, hogy az emberlánya messzire meneteljen egy énekverseny-jellegű tehetségkutatóban.

Abaházi Nagy Lívia végre-valahára nem operaáriát énekelt.
És nem, nem is operettet.
Hanem népdalt. Hahá, mennyire merész választás!
Női népdalénekesben nekem Sebestyén Márta a mérce, nyilván nem énekelhet mindenki úgy, annyira jól, mint ő, de az ő hangja az, ami a "jellegzetes népdalénekes-hangot" jelenti - hát, Líviának, érthető módon - nem olyan a hangja. Egyébként jól énekelt.
Mindenesetre bizakodunk, hogy ez a sikeres előadás felbátorítja őt, és mostantól fog merni mást is - ezeken kívül is mást - énekelni.

Felvirradt végre az Ítélet Napja: az istenadta Nép eddig a pontig hagyta eljutni Mézes Norbertet. Mennyire kár. Hogy ilyen sokáig.

A párbajt a London Kids és Erdős Viola "vívták", amennyiben a szívszaggató prüntyögést annak lehet nevezni.

Az igazat megvallva a London Kids nekem (L) most tetszett a legjobban, többet kellene magyarul énekelniük. Kicsit olyan volt a daluk, mint egy Halott Pénz koncert harmadik száma.
Annát a Bermudára emlékeztette, ami szintén jó dolog.

Erdős Viola hangjának nagyon jót tenne a kádba zuhogó víz hanga. Vagy az autózúgás, és a háttérben bömbölő rádió. Érdekességképpen itt annak az eredetije, amit előadott: pontosabban itt

A mentoroknak leadták a drótot, hogy Violának még maradnia kötelező, úgyhogy elvtelen és szakmaiatlan módon a London Kids-t küldték haza.

A Ráadászsűritag eheti kiesői a legutóbbi, és az eddigi komplett teljesítményük alapján:
Mézes Norbert egyenes ágon,  Erdős Viola pedig a London Kids-szel folytatott párbaja után.

A bejegyzés trackback címe:

https://raadaszsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr9913049514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása