Emberek, akiknek elvileg a tehetségeket kutatják

A ráadás zsűritag

A ráadás zsűritag

X-Faktor, 12. epizód (avagy a Stenkes kapitányai)

2017. november 06. - Paraphone

Végre eljutottunk oda, hogy az eredeti elképzelés szerint posztoljunk: azaz nézzük az élő adást, közben írunk, és a vége főcím alatt már megy is ki a bejegyzés.
Nna, ez jelenleg félig valósult meg: az élő adást nem néztük, ellenben az RTLMost-os felvételt most nézzük. És írjuk.


Gáspár Laci és Radics Gigi egyszer, valamikor felénekeltek egy stúdióban egy duettet, azt megjavították digitálisan, majd most arcátlanul rátátogtak. Nem volt rossz dal amúgy, olyasmi, mint egy átlagos Elton John nóta.

Abaházi Nagy Lívia... opera. Igen.
Ami működött Tarja Turunen-nél a Nightwish-ben, ahogyan ő, egy echte operaénekesnő kimondottan élvezetesen mozgott a rockzenében, az nem működött itt: Líviáról sütött, hogy idegen neki a helyzet, és nem is túl passzentos. A baj az, hogy ennek kb a második éneklésekor kellett volna kiderülni.

Tóth Bettina Belgát énekelt, és ez már önmagában egy elég erős mondat... szóval fogta az amúgy a honi könnyűzene-történelem top10-es zenekarát (mármint zsenialitásban, ötletességben), akiknek az ének a lehető legmellékesebb, leggyengébb pontjuk (=tehát pont Bettinek való), azoknak is az egyik legrosszabb dalát, és hát... előadta.
Ami valamennyire minimálisan működik nála, ez az angol nyelvű Nicki Minaj-vonal, az magyarul sehogyse lett jó.

Gulyás Rolandot erőszakkal ki akarják ejteni ezen a héten? Soha még ennyire rosszul nem állt neki nóta, konkrétan kifordultak a szavak a szájából. A végefelé kiereszthette azt, amije van, ez valamennyire megmentette őt, és a produkciót.
A mentorok vajon ma tudatosan válogattak minden versenyzőnek nem neki való dalt?
Gáspár Laci: Roland "a legesélyesebb nyertes, aki győzhet is." Az. Igen.

Ricco&Claudia... írtuk már velük kapcsolatban, hogy "világszínvonal"? Asszem, talán igen. Még ezt a pörgős, diszkós dalt is szuperül adják elő. Ricconak konkrétan olyan hangja van, amilyet akar. Marha kíváncsi lennék annak a tót X-Faktornak az első helyezettjére, aki mögött ők másodikok lettek...

(A kopasz szakember úrnak üzenném: nem Big Bertha, hanem Große Bertha, és nem Londont lőtték vele, hanem Párizst, és Szevasztopolt.)
Berta Dániel, és Puskás Peti sem ismerték ennek a dalnak az eredetijét? Ez lágyan indul, majd a refrénnél keményen, a szavakat szinte odavágva kell felrobbanni. Ehhez képest Dani az elején ránkugrott... és ott maradt. Nyilván vannak előadók, akikhez nem mérünk senkit, de ez a dal önmagában, Jackotól elvonatkoztatva sem állt meg.
Gáspár Laci nagyon jól elmondott mindent.
Viszont jól gitározott. Hé, hiszen ez a srác egy gitáros!

Nagyon megijedtem, mikor tudatosult bennem, hogy Serena Rigacci magyar(!) népdalt(!!) fog énekelni: nem lesz kicsit túl korai ez még neki, az ő magyar tudásával?
Korai volt, de mégis nagyon jó. Szinte minden ékezet(!), szinte minden hangsúly-elhelyezés(!!) a helyén volt, borzongató élmény: csak a szokásos.
Elképesztő ez a kislány, olyan, mint egy szivacs: bármilyen dalt eléraksz, meghallgatja kb háromszor, és visszaadja ugyanabban a minőségben. (Legalábbis így képzelem.)

Most már kevés a versenyző, sok a műsoridő, úgyhogy egy előadó két produkcióval készült, amiből a második egy duett.

Az elsőt Gulyás Roland és Berta Dániel vezették elő, nagyon szórakoztató, és profin összerakott dal volt: mindketten azokat a részeket énekelték, amihez jól passzolt a hangjuk.

Ricco és Claudia rutinmunkát nyomtak, ez a dal abszolút az ő világuk volt. Egyszerű lenne azt mondani, hogy Líviát megmentették, de a helyzet az, hogy - ezúttal - tökéletesen megállta a helyét, nem lógott ki szinte semennyire. Ha nem-operát tud így énekelni, akkor miért nem énekel mindig így??

Serena és Bettina duettje teljesen jó volt, és ez némileg meglepő. Ezúttal is olcsó poén lenne a két lány közti kontrasztról értekezni, ellenben a helyzet az, hogy mindketten azt nyomták, amiben nagyon jók, sőt, kimondottan jól kiegészítették egymást.

A párbajt végül Lívia és Berta Dani vívták.

Dani sajna elég rosszul adta elő a sajátját, Lívia valami búsoperettet énekelt, nem volt rossz, de mégis kinek tetszik ez? Mármint: kinek hatvan éves kor alatt?

Végül Abaházi Nagy Lívia mehetett haza, a Ráadászsűritag forgatókönyve szerint pedig Lívia párbajozott volna Nagy Bettinával, akitől végre búcsút vehettünk volna.

Tényleg, vajh meddig fog még szomorítani bennünket??

A bejegyzés trackback címe:

https://raadaszsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr1513187356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása