Emberek, akiknek elvileg a tehetségeket kutatják

A ráadás zsűritag

A ráadás zsűritag

2. Epizód 2017.09.09.

2017. szeptember 18. - Paraphone

Láttátok a most szombati adást? Menő volt, igaz? Na, akkor itt a remek alkalom, hogy beszélgessünk... az egy héttel korábbiról.
Ezúttal is javallott az RTLMost archívumának párhuzamos követése.


Még pár szó a mentorokról:

Fel nem foghatom, hogy Puskás Petit miért öltöztetik folyton pizsamába, Radics Gigi fején még mindig ugyanúgy kalap van (szerintem azóta nem vette le). A függöny pedig követeli vissza a rojtjait a füléből! Bye Alexnek köszönhetően szerencsére már az elején megnyugodhatunk, garantáltan nem maradunk dráma nélkül, ha esetleg a fellépők túl unalmasak/átlagosak/kiegyensúlyozottak lennének. A dráma aktív résztvevője Gáspár Laci, neki az aggódó szerepe jutott, hozza is a gondterhelt arcú medvebocs nézést. De most komolyan, olyan arcot vág néha, mint egy bánatos medvegyerek, akinek beszorult a mancsa egy méhekkel teli faodúba, és hiába is hívná az anyját, felesleges, mert árva.

Szóval a "DRÁMA", mely annyira elvtelenül megrendezett, hogy szinte szégyellünk rá reflektálni, de mivel a műsor első harmadát uralta, ezért mégis.
Már a '80-as években sem fordulhatott volna elő, amikor még csak mobiltelefon, meg internet sem volt, hogy valakit ne lehessen elérni, hogy ne tudják elővakarni, ha szükség van rá a munkahelyén.
Az X-Faktor egy több milliós üzlet egy vérprofi, országos kereskedelmi csatornának.
Ezeket az adásokat fél éve vették fel, egy szűk hét alatt, erős iramban zavarva le az egészet.
Bye Alexet minden részletre kiterjedő szerződés köti az RTL Klubhoz. Azzal, hogy ő esetleg önkényesen kihagy egy fél adást, gyakorlatilag szerződést sért.
Egy normál esetben tanulókat szalajtottak volna Alex lakására, a kedvenc törzshelyeire, a barátnőjéhez, a szüleihez, stb, hogy elővakarják. Ha megkerül, és úgy nyilatkozik, hogy akarja folytatni, akkor kezdik el forgatni az aktuális részt, és nem kezdik el nélküle.
Ha nem bírja a lelke, akkor kb 100 ember van a talonban, aki beugorhat helyette. Ebben az esetben valszeg sosem tudtuk volna meg, hogy egy epizódot már leforgattak Alex-szel - leforgatták volna újra, az új emberrel, ugyanúgy.
(Amúgy a hiányában miért elég a két igen? Miért nem kell három, és vesszük Alex szavazatát automatikusan nemnek? Ez simán diszkrimináció mondjuk azokkal a másokkal szemben, akik két nemmel és két igennel nem jutnak tovább.)


Mézes Norbert személyében végre nekünk is lett Conchita Wurst-unk, kár, hogy ez a poén már három éves. Beteg amúgy szegény, valami para van a hangjával, serdülőkorában kimaradt neki a mutáció, meg még ki tudja, mi. Középkor, magas hangért kasztrált ministránsfiúk: ismerjük már ezt. Nem érdekes. Nem vicces.
Semmi különleges nem volt az énekhangjában. Az extra az volt, hogy "jé, női hangja van a szakállas srácnak".
Amúgy a zsűri intelligens röhögcséléséről nekem ez, Annának pedig ez ugrott be.
- Egysíkú, gyenge hangod van, és nem kevés helyen hamis. Azt ugye tudod, hogy a Voice-ban nem jutnál tovább? Nálam sem.
Persze a görcsösen polkorrekt zsűri továbblelkendezte a srácot, nem is baj, legalább lesz esélyünk a következő Eurovizión.

Pálfi Georgina hangjára féltékenyek, ezért sír. Tóth Katalin, Sándor Jázmin - kevés megismerési lehetőség, de amúgy szarok voltak mindhárman.

Gamma Baby - kakofon csörömpölés átlagos énekkel, persze mindezt egy 8mp-es részletből szűrtük le, a zsűrinek tetszett, nem tehetünk mást, mint hiszünk nekik.
(Kedves rendezők: ez a mennyiség lehet, hogy egy rossz énekhangból elég, mert ennyi idő alatt is kiderül, hogy rossz, de egy zenekarról semmit nem árul el.)

Black Stage - passz, talán karakteres női énekhang, 5mp-ből. Gratulálnék magunknak a váteszi zsűrizési képességeinkért. Mindegy; legalább három zenekarunk már van.

Tóth Estilla, Fehér Martin, Erdős "Héliumot szívtam" Bence és Kovács Dóra, egyenként 3mp-es előadásai szolgáltak kellékként a "Hol van már Alex?" tragikomédiához.
(Ennek amúgy mi értelme van, hogy a mentorok értékelése hosszabb, mint amennyit a produkciókból látunk?)

Ács Norbert, foglalkozása: ??? (nem vicc, ez volt odaírva) személyében megérkezett az idei első ügyeletes hülyénk, aki masszívan és megingathatatlanul él a saját magának összehazudott álomvilágában, melyben neki bármi köze van Anaszthézsához.
Március 27.-e amúgy hétfő. Nem vasárnap. Anna egyből utánanézett.
Ver.1.: - Emlékszel az előző évadból Balog(???) Eszterre? Nem? Na, ugye, ahogy senki sem. Na, ő volt az, aki már egyszer kiesett ebből a műsorból, de ő nem adta fel, gyakorolt, jelentkezett újra, mindent bedobott, rimánkodott, fogadkozott, könyörgött, ígérgetett, bevetette a szüleit, az utolsó pillanatban kitúrt valakit maga helyett, stb. Na, és ő ugyanúgy kiesett a döntő legelején, ahogy te nem fogsz soha, mivel az ő átlagosnál kicsivel jobb hangjához képest rettenetes hangod van. Megéri könyörögni?
Ver. 2.: - Komolyan letérdelnél? Na, ezt nem hiszem el öregem! Na, gyerünk csináld, hátha... És b@sszus, tényleg! Hogy mit? Hogy igent mondok-e? Dehogyis! Dupla nemet, mivel nemcsak szarul énekelsz, de még egy gerinctelen lény is vagy mellé. Fúj.

Gacs Norbert szomorú biodíszlete volt ByeAlex visszatérésének. Jó szar hangja van szegénynek, szerencsére 2 percig élvezhettük, a dal majdnem teljes időtartama alatt.

Egy újabb adag önkritika nélküli, rossz irányba távozni próbáló, töltelék-szerencsétlen: Dics Ádám, Recskó Laura, Szűts Bendegúz. Pedig nem is volt mind csapnivaló, sőt. Mindegy: ezt sem tudjuk meg soha, hogy miért, vagy miért nem.

Hermes Sota Mendoza, Szabados Alexandra, Burcsányi Ádám legalább tényleg hitványak voltak, Anna szerint ők a tipikus 2mp-es énekesek, merthogy ennyiből is magabiztosan meg lehet mondani, hogy szar.

A Tollfelvásárlók nevű formáció, mely az ötlettől a végső verzióig mindössze három hónapnyi idő alatt forrott ilyenné, olyan, mint egy klasszikus Blikk-cikk. A címben elmondanak mindent, majd ugyanazt leírják a bevezető szövegben, végül még egyszer magában a cikkben.
Ez az öt perces pörformansz totál felesleges, és csekélyke élvezeti értékű valami volt. Talán még Balázs és a Dombi se nyomtak volna aranygombot - pedig ők imádták a trasht.
L: - Tegyük fel, hogy továbjuttok. Mi lenne a következő számotok? Ez, még egyszer? Vagy felveszitek, és lejátsszátok a Family Frost dallamát? Vagy a vasazós kocsiét, vagy a dinnyést? Ugyan már. Nem akartatok ti itt továbbjutni...
A:- Ez nem a Got Talent srácok, ahol elég tud lenni a jófejség, meg a "hangulat csinálás", ne firtassuk, hogy ez az volt-e... Hanem egy énekverseny. Ti meg nem énekeltetek. Még értékelni sem tudok mit.

Kovács Sándorné (Naomi Bath Celofhat) (Horváth Judit) (ez a három ugyanaz a személy) az első, aki igazán megosztotta a blog mentorait. Én imádtam, szerintem iszonyú profi trollkodás volt, ráadásul ötletes, és szórakoztató is. Aszongya: a Volt egyszer egy vadnyugatot fogom előadni - már itt röhögtem, banyek, abban a hét órás filmben egy hangnyi ének sincs! :D Anna szerint a művésznő egy gyakorló idióta, akiben némi hasonlóságot vélt felfedezni egy enyhén bomlott elméjű ismerősével.
L: - Emlékeztek a Got Talentből arra a hölgyre, aki bohócruhában megevett egy banánt? Na, nekem ez ugrott be. Jól szórakoztam, ötletes trollkodás volt, de sajnos nyilván a szavazatom: nem.
A: - Egyetértek Alex-szel: mi történik?! És Gáspár Lacival is: ez már az volt? Köszönjük, nem.

Onody Márton:
- Nagyon szimpatikus volt, ahogy végigvártad mentortársaim bunkóskodását a kacsákkal, és profin, kizökkenthetetlenül folytattad tovább, de ezzel együtt gondolom sejted, hogy ez egy nem.

Balogh Margit Ramóna szar, Székely Anna átlagos, Göndör Fruzsina szar, Sándor Judit szar.
Ja, utóbbiról megtudtuk: hajnali háromkor kelt aznap. Az mindjárt más, miért nem ezzel kezdte, akkor egyből négy plusz két igen.

Nagy Szimonetta:
- Az éneklésed... nos, az szóra sem érdemes, viszont ha jól értettem, Tiszavasváriból származol, és érdekelne, hogy a kis zöld faház megvan-e még, és árulnak-e még ott torpedót?
(Szimonetta később azzal lett híres-hírhedt 15 percre, hogy megpróbálta ráborítani a bilit a csatornára, "kitálalt", hogy milyen elvtelen módon használták őt ki - aki ilyet szeret, az még megtalálja a neten. Kínos, nyomorúságos história.)

Abaházi Nagy Lívia operaáriát énekelt. Biztos tök jól.
L: - A mentortársaim marhára műértő arcot vágnak itt körülöttem, bocs, én egy suttyó vagyok, annyit hallok, hogy szépen énekelsz, de sajnos egyáltalán nem értek az operához, a komolyzenéhez. Nem tudom belőni, hogy a műfajodon belül, Magyarországon te a top10-be, vagy a top1000-be tartozol-e. Ez viszont egy könnyűzenei énekeseket kutató műsor, a kérdés az, hogy te miért vagy itt? Miért ITT vagy? Ha továbbjuttatlak a hangod alapján, akkor fogsz-e, akarsz-e a jövőben könnyűzenével foglalkozni? Láttunk már ilyet, Tarja a Nightwishből ugyanígy futott be. Nem tudom értékelni ezt a produkciót, ha igent adok, akkor az mit vetít előre? Juttassunk tizenkét operaénekest a döntőbe? Nemet sem adhatok, mert profi vagy, képzett, és tehetséges.
A: - Valóban szép a hangod, kellemes volt hallgatni, főleg, ha valaki szereti az operát. És itt a bökkenő is, mihez kezdjek tizenegy könnyűzenei énekessel és egy operaénekessel? Adok egy igent és, noha Alex azt kérte, soha ne legyél másmilyen, én a következő alkalommal mindenképp más stílusban szeretnélek meghallgatni.
Pl ilyesmire gondoltam: Christina Ramos 

Twin Pics: ikrek. De jó "sztori"! Bárcsak láttunk volna ilyet korábban.
L: - Bocs, de ez dögunalmas volt.
A: - Tábortűz mellett előadott kamaszprüntyögés az osztálytársaknak. Nektek van még időtök kiforrni, de egyetértek Gáspár Lacival: ne itt gyakoroljatok.

Serena Rigacci, az olasz uborkalány.
A: - Köszönöm, továbbjutottál és meg is nyerted.
L: - De tényleg, minek folytatjuk le ezt az egész vetélkedést? Nem merem remélni, hogy méltó kihívót kaphatnál... innentől a második helyért megy a küzdelem.
15 éves a kiscsaj, kissé piszkálja a csőröm, hogy ő egy olaszországi olasz, semmi magyar vonatkozása sincs, olyan ez, mikor egy külföldi nyeri meg a magyar ötöslottón a milliárdokat. Hogy miért indul nálunk? Mert 15 az alsó jelentkezési korhatár, és mi voltunk a szülinapjához a legközelebb. Ez a lány vérprofi, tehetséges, és képzett, kb öt éves kora óta állandóan énekelgethet, kissé sportszerűtlen az ő egésze a többiekkel szemben.
Update: nem voltunk restek rákeresni erre a csajra a YT-n, és ami azt illeti, már 11 évesen tehetségkutatókon énekelt, nem is rosszul. Pl.: itt


Éssss, ennyi, vajh' mi fog történni a múlt szombati epizódban, amit amúgy már láttunk? Hamarosan kivesézzük azt is. Kis szerencsével a most szombati adás előtt. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://raadaszsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr3612876368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énekesnő 2017.10.05. 20:48:09

Hogy jössz Te ahhoz,hogy másokat véleményezz? Van zenei múltad esetleg szereztél zene elméletből diplomát? Vagy csak egyszerűen azt hiszed jogodban áll véleményezni a nulla hozzáértéseddel? Mert ha így van akkor nagyon tévedsz! Te aki a cyber világba menekülész ne ossza már itt mindenkinek az észt! Talán néz magadba gondolkodj el azon mit írsz ráadásul úgy,hogy semmi közöd a zenéhez! Ilyen unalmas életed van, meg az,hogy leszarozod más munkásságát mégis mit képzelsz Te magadról? Úgy alkotsz véleményt,hogy nem tudsz semmit arról milyen ez a műsor,hogy állítják be az embert min mész keresztül amíg a zsűri elé kerülsz milyen idegállapotba hoznak.. Csak annyit tudsz amit leadnak és az alapján ítélkezel egy ostoba, szégyentelen, élettelen féreg vagy a nemedtől függetlenül!

Paraphone 2017.10.07. 11:13:21

@Énekesnő: Olvasd el az első bejegyzést, és minden kérdésedre választ találsz. Amúgy elárulod, hogy melyik versenyző (vagy rokon, barát, stb) vagy? Mert akkor esetleg beszélgethetünk konkrétumokról is.

Énekesnő 2017.10.08. 09:51:38

@Paraphone: Nem mondok neked semmit,pláne nem azt, ki vagyok. Egy olyan ember aki ért a zenéhez és Te olyanokat "szarozol" le akiket nem hallottál énekelni max. 10mp. elejéig. A hárításod alapján,meg valószínű,hogy nem értesz hozzá. Ja és olvastam semmi szakmai tudás nincs mögötte. Csak véleményt mondasz,hátha valaki olvassa a blogodat. Én is véletlenül találtam rá. Csak tudod az ember csak abba szól bele amihez ért is.
Az,hogy egy egyszerű blogoloként leírod a véleményed másokról néhány mp. megismerés után, az meg mindent elárul a hozzáértésedről. A szakmai tudás az nem vélemény formálás,hanem konkrét megnevezés,csakhogy segítsek levegővétel, hajlítás, fejhang, fél hanggal lentebb/ feljebb éneklés illetve 1 oktávval feljebb/ lejjebb. Az oktáv 8 hangot tesz ki tudod d'r m f sz l t d"
ÁBC hang: c'd e f g a h c"
Nem az baj,ha valakinek nem tetszik,mert miért ne nem mindenkinek tetszhet a másik hangja az a Te dolgod. Itt a megfogalmazás a probléma, az hogy csak szimplán leszarozod a másik munkáját, nincs alátámasztás,hogy miért?

Paraphone 2017.10.08. 12:35:25

@Énekesnő: Örülök, hogy elolvastad, akkor most olvasd el másodszor is, és próbáld meg értelmezni. :)

Jól látod, ez egy vélemény-blog. Ahol semmivel sem fogalmazunk sarkosabban, mint a nagytiszteletű mentorok, akik egyébiránt szintén semmiféle zenei képzettséggel nem rendelkeznek. De mégis elég jónak bizonyultak ahhoz, hogy a kedves előadókat a "pusztító", "szörnyű", rettenetes", "csapnivaló" stb válogatott jelzőkkel illessék. Igaz, azt pont nem mondják, hogy valami "szar". Azt gondoltam, ez nem valami családbarát dedós platform, ahol a "kaki" még az elfogadhatóság pengeélén táncol, egyéb esetben pedig szappanos szájmosás a következménye annak, ha valaki szarnak nevezi a szart.

Sajnos mi is olykor 10mp-nyi, vagy még rövidebb(!) kiragadott részlet alapján kényszerülünk ítélkezni - pont úgy, ahogy a többi néző is. Ha eléd tolnak egy étteremben egy komplett menüsort, ahol bele tudsz enni a krumplipürébe egy falattal, majd elrántják előled a tálat, akkor mi alapján ítéled meg az éttermet?
Nem elvárható, hogy minden versenyzőre rákeressünk a YT-on, és több órányi komplett életművet hallgassunk meg tőle a szakszerű és alapos véleményformálás érdekében - ahogy egyébként a mentorok sem teszik.
Abból dolgozunk, amit a csatorna elénk rak, ez van. Igazságtalan? Lehet, de emiatt a műsor rendezőjére, vágójára, forgatókönyvírójára haragudj, ne ránk.

"Csak tudod az ember csak abba szól bele amihez ért is." Ez egy nem létező, párhuzamos, ideális univerzumban bizonyára így van, de a 10millió futball szövetségi kapitány, és 10millió miniszterelnök-jelölt országában nincs így. Szerencsére mindenki szabadon elmondhatja a véleményét bármiről, úgy is, hogy nem csatolja mellé az alkalmassági igazolásokat.

Reméljük velünk maradsz, és a további bejegyzéseket is kitünteted szakmai alaposságot nem nélkülöző, igazságos és méltányos észrevételeiddel - ahogy eddig is. :*

Énekesnő 2017.10.09. 12:49:42

@Paraphone: Semmi probléma az értelmezésemmel azt elhiheted. ;)

Teljesen egyetértek abban amit a zsűriről írtál, ők nem értenek hozzá és ez az értékelésükből ki is derül. " Szeretlek" "Nagyon nagyot énekeltél" "Eddig ő a kedvencem" Stb. Viszont akkor sem szarozok le senkit,főleg ha neki az életet jelenti az éneklés. Tudom,hogy szólásszabadság van, de én az a fajta ember vagyok, aki akkor is kiáll másokért ha más nem teszi. Azokat akiket nem jutattak tovább én hallottam énekelni és egyáltalán talán nem kaptak jogos kritikát. Azért nem jutottak tovább,mert nem volt a múltukban semmi pletykarovatba szánt sztori. Teszem azt valami reality show-ban szereplés, "celeb" ismerős meg ilyesmik. Az a baj,hogy Te is az ilyen korrupt előre megtervezett műsorokra adsz, ahelyett, hogy kicsit utána járnál a dolgoknak. Nem hibáztatlak hiszen igazad van, kevés ember teszi azt meg, hogy utána néz, én amondó vagyok,hogy márpedig megkell hallgatni mintkét félt egyaránt. Akinek van érzéke hozzá, az megtudja ítélni az alapján is amennyi ízelítőt kapott belőle. Mivel ha a zenéről van szó akkor egy sor elég, hogy eldöntsd tud-e énekelni vagy sem. Annyiból meglehet állapítani. Írhatnék neked hosszú monológokat, de nem fogok. Megvan a véleményed és gondolom tartod szóval nem győzködlek. Csak az akit Te "leszaroztál" jelenleg is énekelni hívják és az X-faktor invitálta erre a műsorra,mert meghallották,hogy énekel egy karácsonyi dalban. Sok mindent nem adtak le csak azt,hogy megalázták. Azt sem,hogy egy zsűri tag nem szimpatizált vele és előtte úgy kezelték mint egy sztárt, meg elvoltak ájulva ahogy énekelt. Mert a zsűri elé mondjuk csak 4. casting után került be. Az interjúk, fotózásokról meg ne is beszéljünk. Éppen ezért álltam ki mellette,mert ahol énekel mindig dicsérik. Jelenleg egy zenekarban van és kapott egy felkérést,hogy dalokat énekeljen fel egész pontosan verseket kell megzenésítenie egy egész lemezre valót,de biztos azért kapta a felkérést,mert szarul énekelt... Az X-faktor elvett tőle,de adott is neki,mert azért figyeltek fel rá,mert ott hallották énekelni. Befejeztem a védőbeszédem.
Szép napot! :*
süti beállítások módosítása